Walla Kristalla – coole kinderliedjes

Dit keer niet iets moois om te zien, maar om te luisteren…. Gisteravond was Pippaluka bij het concert van Spinvis. Een zingende zaag speelde een prachtige rol in een van zijn liedjes. De zaag werd bespeeld door Saartje van Camp, de celliste die niet bang is voor nieuwe geluiden. Na afloop bij het merchandise standje in de hal van de Paradiso zagen we tot onze grote vreugde dat Saartje recentelijk een CD heeft uitgebracht. Een CD met kinderliedjes van ‘overal’.

Maandenlang reisde ze, gewapend met audiorecorder, op de fiets, in een zeppelin of met onderzeeër naar alle windstreken. Om mensen te vragen hun dierbaarste kinderliedjes te zingen. Geen geschoolde zangers of zangeressen, maar gewone mensen. In keukens en kamers nam Saartje hun stemmen op. Daarna maakte ze er wondermooie muziek bij, samen met Spinvis, die ze zorgvuldig om de liedjes heen vouwde. Liedjes uit bijvoorbeeld China, Georgië of Iran. Vaak breekbare, ontroerende stemmen die, een vol leven later, het liedje uit hun jeugd weer zingen.

Bij de cd Walla Kristalla zit ook een mooi vormgegeven boekje met de teksten, vertalingen en muzieknoten van de liedjes. Wat een ontdekking, bedankt Spinvis!

Luister hier naar zakdoekje leggen in het Chinees: http://youtu.be/rupNGAYxjWo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: