Voor designers in de dop

Zou Le Corbusier zijn model van het Villa Savoye van Lego blokjes gebouwd hebben of gebruikte hij nog gewoon houten blokjes? Ik denk het laatste. Al zou hij met de nieuwe setjes van Lego waarschijnlijk een stuk sneller klaar geweest zijn.

Voor het ‘kind’ in elke ontwerper, en voor elk kind dat ontwerper wil worden, is er nu Lego Architecture. Met Lego Architecture kun je nu een serie van 14 beroemde gebouwen van over de hele wereld. Van het Sydney Opera House tot de Brandenburg Tor. En van het Empire State building tot the White House. Kunstenaar en student Adam Reed Tucker ontwikkelde de serie voor Lego in 2009. Het bleek een klapper te zijn, zowel bij architecten als Lego aficionados.

De setjes zijn nu al verkrijgbaar in Nederlanden en de prijzen variëren van 20 tot 80 euro. Ik kijk nu al uit naar uitbreidingssetjes met design meubilair van Le Corbusier om het huis mee aan te kleden (:

Het woord lego komt trouwens van het Deense gezegde leg godt, dat zoiets als ‘speel goed’ (play well) betekent. Dat komt nu ook binnen bereik voor de oudere kinderen onder ons….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: